Monipuolisesti aktiviteetteja

Luontoelämyksiä tai aktiivilomia!

Nautitpa sitten luonnon helmassa samoilusta, metsäretkistä ja nuotion ritinästä, melomisesta, kalastamisesta, kulttuurihistoriallista kohteista tai aktiivilajien vauhdista ja jännityksestä. Kaikki tämä löytyy meiltä tai lähialueemme palvelutarjonnasta.

Veneily, melonta ja kalastus

Leipyölin tilan maat rajautuvat luonnonkauniiseen ja vehreään kiskonjokeen. Rannasta avautuvat mahdollisuudet lähteä melonta- tai veneretkelle kohti ainutlaatuista latokartanon koskea tai tutustumaan toisaalla olevaan läheiseen merenlahteen. Jokiranta mahdollistaa myös oivat kalastusmahdollisuudet.

Linkeistä siirryt johku.com -varauspalveluun. Linkki avautuu uuteen välilehteen.

Tutustu ylämaankarjaan

Maatilallamme voit tutustua uljaaseen,  lempeäluonteiseen ja pörröiseen ylämaankarjaan.

Marjastus ja sienestys

Tilamme lähiympäristössä on monipuoliset metsämaastot, jotka tarjoavat oivallisen mahdollisuuden sienestämiseen ja marjastamiseen. Metsäretken lomassa voi seisahtua toviksi kodalle syömään eväitä tai paistamaan makkaraa.

Uiminen ja saunominen

Rentouttavaa ja virkistävää lomapäivän puuhaa on laittaa sauna lämpeämään ja pulahtaa pihalampeen uimaan.

Lähialueellamme on runsaasti mahdollisuuksia harrastaa!

Tilan läheisyydessä sijaitsevat mm. Meri-Teijon vapaa-ajan keskus, Latokartanon virkistysalue ja Teijon kansallispuiston monipuoliset retkeilymahdollisuudet.

Järjestämme myös paljon aktiviteetteja ryhmille yhteistyössä paikallisten yrittäjien kanssa.

Latokartanonkoski

Elämyksellisen kanoottimatkan päässä sijaitsee kulttuurihistoriallisesti merkittävä Latokartanonkosken alue, jossa on nähtävillä mm. vuonna 1805 rakennetun myllyn rauniot ja yksi koko eteläisen suomen hienoimmista koskista. Koskialueella on rikas ja moninainen kasvillisuus ja eliöstö joihin pääsee kätevästi tutustumaan aluetta kiertävien polkujen kautta. Latokartanonkoskelle pääsee myös autolla.

Teijon kansallispuisto

Reilu 20 minuutin ajomatkan päässä sijaitsee ainutlaatuinen Teijon kansallispuisto. Kansallispuistosta löytyy yhteensä n. 50 km opastettuja retkeilyreittejä jotka polveilevat vaihtelevissa maastoissa meri-, järvi- ja suomaisemien halki. Talvisin lumitilanteen salliessa aluellta löytyy myös ylläpidettyjä hiitolatuja.

Ruukkialue, pienpanimo ja käsityöläispuoteja.

Käsityö- ja artesaanituotteiden ystäville tarjoaa oivan retkikohteen Mathildedalin ruukkialue, jossa on paljon erilaista nähtävää. Mm. kyläleipurin uunituoreet leivät, kyläpanimon oluet sekä useiden käsityöläisten pajat ja puodit tarjoavat palan aitoa käsityöläiskulttuuria. Lisäksi alueella on ravintoloita, teatteri ja lukuisia pieniä tapahtumia.

Golf

Reilun 30 km säteellä on neljä golfkenttää. Lähimpänä oleva Meri-Teijo Golf, Kemiön saaressa oleva bjarkasgolf sekä Salosta löytyvät Salo Golf ja Wiurila Golf & Country Club. Kentät ovat tunnettuja pitkästä pelikaudestaan ja hyvin hoidetuista kentistään. Pelikierroksen jälkeen voit lämmittää Leipyölissä saunan ja rentoutua ja kerätä voimia taas seuraavaan pelipäivään.

Laskettelua ja rinneautoilua

Vauhdikkaammasta menosta pitäville on tarjolla talvisin laskettelua ja muina aikoina mäkiautoilua. Laskettelusta pitäville Meri-Teijo Ski tarjoaa 10 lumetettua rinnettä joista pisin on 640 m. Voit tarkista Meri-Teijo Ski:n nettisivuilta rinteiden tilanteen ja palvelut. Kesäsin samasta paikasta löytyy Meri-Teijo Action Park joka tarjoaa vauhdikasta menoa mäkiautoilusta paintballiin.

Iltatori ja muita tapahtumia

Kesätorstaisin Salon torille kokoontuu tuhansia ihmisiä Iltatorin viettoon. Vuositasolla kävijämäärä on n. 60 000. Iltatorilla pääset kuuntelemaan tunnettujen artistien live-esiintymisiä, tekemään löytöjä myyntipöydiltä sekä nauttimaan torin virkeästä tunnelmasta.

Tämän lisäksi Salon ja raaseporin alueella järjestetään vuosittain lukuisia kiinnostavia tapahtumia. Leipyöli toimii oivana majapaikkana tapahtumien aikana.

Päiväretkimahdollisuuksia

Päiväretkimatkan päässä on lukuisia kiinnostavia rekteilykohteita ja paikkoja. Tässä näistä muutamia mainitaksemme:

  • Fiskarssin ruukki
  • Hanko
  • Tammisaari
  • Kasnäsin kylpylä
  • Saaristoristeily Bengtskärin majakkalle
  • Yhteysaluksilla Hangosta ja Kasnäsista pääsee mm. Örön linnakesaarelle ja Rosalan viikinkikeskukseen