Maatila Varsinais-Suomessa

Vapaana laiduntava ylämaankarja

Maatilamme luonnonlaitumilla ja suojavyöhykkeillä voit nähdä ylämaankarjaamme laiduntamassa. Rauhallinen ja lempeäluonteinen karja tarvitsee ympärilleen laajat laidunmaat, jotta niiden luontainen laumakäyttäytyminen toteutuu onnistuneesti. Lihatuotannon lisäksi karjamme hoitaa perinne biotooppeja ja kulttuurimaisemaa. Kesäisin tilamme karjaa on laiduntamassa myös muilden maatilojen suojavyöhykkeillä ja luonnonhoitopelloilla.

Monipuolista kasviviljelyä

Leipyölin tilalla maanviljelyksellä on pitkät perinteet. Viljavat Varsinais-Suomen pellot ovat ihanteellisia sokerijuurikkaan sekä viljan viljelyyn. Lisäksi kasvatamme tilamme mailla nurmikasveja karjan ravinnoksi.

Tilamme suoramyynti

Tilaltamme lähtee 2-3 kertaa vuodessa teuraaksi ylämaankarjaa ja tällöin lihatuotteita on ostettavissa suoraan tilaltamme. Tekemällä tilauksen ennakkoon, varmistat parhaiten lihan saatavuuden.

Maistuvia reseptejä ylämaankarjan lihasta

Leipyölin tilalla on aina 1400-luvulle asti ulottuvat perinteet. Kotoisa ja perinteitä kunnioittava keittiömme on vuosien saatossa kehittänyt lukuisia herkullisia reseptejä. Olemme koonneet tänne muutamia vinkkejä miten ylämaankarjan lihaa voi valmistaa. Tutustu ja kokeile!

Valokuva: Riikka Lilja Photography