Tilamyyntimme kautta liha kulkee ruokapöytääsi suorinta reittiä

Tilaaminen ja toimitukset

Teurastamme 2-3 kertaa vuodessa, yleensä keväällä ja syksyllä. Voit tarkistaa lihan saatavuuden hinnastostamme. Vastaanotamme tilauksia myös ennakkoon. Soita, lähetä sähköpostia tai käytä tämän sivun alaosassa olevaa verkkolomaketta tehdäksesi tilauksen tai ennakkotilauksen.

Laitumelta lautaselle - logo

Noudatamme Suomen Highland Cattle Club ry:n Laitumelta Lautaselle-yhteisömerkin sääntöjä:

 1. Koko- ja jauheliha on 100%  puhdasrotuisen highland cattle -ylämaankarjan lihaa.

 2. Lihajalosteissa highland cattle – ylämaankarjan lihan osuus on vähintään 75% kokonaislihapitoisuudesta ja kaikki käytetty naudanliha on puhadasrotuisen highland cattle -ylämaankarjan lihaa.

 3. Kasvatuksessa on käytetty pääsääntöisesti karkearehuvaltaista ruokintaa.

Lihan ominaisuudet

Luonnollisesta ravinnosta johtuen ylämaan karjan liha on maukasta, lyhytsyistä, vähärasvaista ja väriltään tummanpunaista. 

Ylämaankarjan pihvilihan vahva maku ns. riistan maku, syntyy ruokinnan perustumisesta laiduntamiseen ja korsirehuun, sekä pitkästä kasvatusajasta. Ylämaankarjan naudan kasvatuksessa koko ketju, laitumelta lautaselle, keskittyy parhaan mahdollisen laadun ja maun aikaansaamiseen. Eläimen vapaa liikkuminen ja luontainen aktiivisuus aina teuraskypsyyteen asti, muokkaavat sen omaa rasvakudosta pehmeäksi, parantaen highland cattle – ylämaankarjan naudanlihan makua ja mureutta.

Scottish Agricultural College (yliopistotasoinen maatalousoppilaitos) on tutkinut asiaa ja todennut, että highland cattle naudanlihassa on vähemmän rasvaa ja kolesterolia ja enemmän rautaa ja proteiineja kuin keskivertaisessa naudanlihassa.

Lähde: www.highlandcattle.fi

ylämaankarjan ruhon osat piirroksena
 1. Kulmapaisti
 2. Sisäpaisti
 3. Paahtopaisti
 4. Potka
 5. Ulkopaisti
 6. Ulkofilee
 7. Sisäfilee
 8. Kylki
 9. Etuselkä
 10. Lapa
 11. Rinta
 12. Potka
 13. Niska

Tilauslomake

Tee tilauksesi tai tiedustele tuotteista oheisella lomakkeella. Kun olemme vastaanottaneet ja käsitelleet tilauksesi, lähetämme vielä tilausvahvistuksen sähköpostiisi sekä tiedon milloin tuotteet ovat noudettavissa.

Tilaukseen liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä myös puhelimitse tai sähköpostilla

050 3382 768